12. Sep. 2024
Dedikerede, passionerede og kreative medarbejdere var i fokus ved dette års Grundfos People Awards, hvor kolleger og deres ekstraordinære indsats blev fejret med stil.

Vinderne af Grundfos People Awards 2024 blev offentliggjort og hædret ved en prisoverrækkelse i Bjerringbro den 11. september.

 

Grundfos ER medarbejderne, og det er fantastisk at fejre vores dedikerede og kreative kolleger, der har bidraget meget til Grundfos, udvist omsorg for kolleger, virksomhed og samfund og levet op til vores værdier på så mange måder.
Poul Due Jensen, adm. direktør og koncernchef

Nedenfor kan du læse mere om vinderne og vinderprojekterne:

Grundfos Community Engagement Award | 20.000 EUR

Prisen fremhæver de bedste lokale velgørenhedsinitiativer på tværs af Grundfos-koncernen og anerkender medarbejdernes gode vilje og engagement. Prisen på 20.000 EUR overføres som en donation til en partnerorganisation (NGO) uden for Grundfos.

Årets vinder giver underprivilegerede studerende i Kinas afsidesliggende områder bedre muligheder for uddannelse og eksponering for omverdenen. Ved at etablere to grønne it-klasseværelser ved hjælp af genbrugte bærbare computere fra Grundfos fortsætter initiativet med at forbedre livet for 1.500 studerende i underudviklede regioner.

Projektet bygger bro mellem uddannelse og bæredygtighed i genbrug af brugte bærbare computere til at etablere it-klasseværelser i landdistrikter i Kina. Grundfos China, Beyond the City og Netspring udviklede sammen initiativet kaldet “Urban career journey”.

Desuden sponsorerede projektet en karrierefokuseret, ugelang studentertur til Shanghai for 40 af disse studerende.

Grundfos Community Engagement Award 2024: Alex Hong repræsenterede Grundfos Kina ved prisoverrækkelsen. Foto: Lars Holm

Grundfos Innovation Award | 3 x 10.000 EUR

Prisen gives til en medarbejder eller en gruppe medarbejdere i Grundfos, der i løbet af året har ydet en særlig kreativ og innovativ indsats inden for en af følgende tre kategorier (hvert vinderhold tildeles 10.000 EUR):

Teknologi | Mysteriet om blokerede cirkulationspumper løst

Gennem flere år har teamet holdt fokus på at udvikle en løsning til at eliminere kalkaflejringer i cirkulationspumper, en længe kendt kerneudfordring. Deres løsning reducerer kundernes blokerede pumpeproblemer betydeligt, minimerer garantirelaterede omkostninger og øger kundetilfredsheden.

2024 Grundfos Innovation Award – Teknologi. Vinderholdet består af Preben Jakobsen, Allan Hjarbæk Holm, Bjarne Dindler Rasmussen, Bjørn Vestergaard, Gunnar Gaba, Helge Grann, Holger Thomassen, Morten V. Ørsnæs og Brian Møller. Foto: Lars Holm.

Bæredygtighed | Lightyear-projektet

Project Lightyear har bæredygtighed i centrum: Nytænkning af modularisering, software, digital og materialer og demonstration af kundeværdi på et helt nyt niveau. Reduktion af energi, optimering af materialer og 100 % cirkularitet. Det 38 mand store team omkring Lightyear involverer flere afdelinger og arbejder på tværs af funktioner.

Grundfos Innovation Award 2024 – Bæredygtighed. Vinderholdet består af ikke mindre end 38 personer: Arun Krishna, Bent Dalsten Sørensen, Christian Vinther Ernst, Eduardo Garcia Garcia, Esben la Cour Sibbesen, Frederik Valeur, Henrik Juul Nielsen, Hugo Morais, Ibrahim Öztoprak, John Bomholt, Johnny Rasmussen, Jørgen Jensen, Kristian Christoffersen, Kristian Haahr, Kristian Hede, Lasse Jørgensen, Lasse Søgaard Ledet, Lasse Thomsen, Lotte Ansgaard Thomsen,  Marjan Shaker, Michael Rasmussen, Miguel Rego Borges, Mikkel Steen Olesen, Patrick Bomholt, Per Adamsen, Pernille Simonsen, Pernille Skjødt, Peter Elvekjær, Peter Mønster, Rakesh Ramachandran, Rasmus Kjær Ursem, Rolf Stougård Broge, Santhosh Chamcham Reddy, Steen Mikkelsen, Thomas Amthip Mansachs, Torben Nielsen og Troels Jepsen. Foto: Lars Holm

Forretningsudvikling | Grønt H2 til Grundfos

Dette projekt positionerer Eurowater/Grundfos som førende i en ny markedsåbning inden for grøn brint. Et marked, der forventes at accelerere, og som kan positionere Eurowater/Grundfos som en innovativ leder inden for bæredygtighed for den grønne omstilling. Innovation og applikationsforståelse opbygges i tæt samarbejde med nøglekunder og bruges til potentielt patenterede innovative løsninger.

2024 Grundfos Innovation Award – Forretningsudvikling. Vinderholdet består af Henrik Tækker Madsen, Sebastian Spejlborg, Peter Ørsted, Michael Elkjær Laustsen, Arun Arora og Bozena Seredynska-Sobecka. Foto: Lars Holm

Health, Safety and Well-being Award | D&CE Inclusive Hybrid Workplace | 10.000 EUR

Gennem systematisk implementering af trinvise, daglige og tidsbegrænsede eksperimenter har Digital & Customer Excellence-organisationen identificeret handlinger for at sikre en arbejdskultur, hvor folk trives, føler sig inkluderet, samarbejder effektivt. Eksperimenterne har givet pote både i form af øget generel tilfredshed og motivation og et markant reduceret stressniveau.

Det er imponerende at se, hvordan et menneskeledet program med stærk støtte fra ledelsen kan bringe store fremskridt i at forbedre trivsel. Det, der er blevet gjort inden for Digital & Customer Excellence, er en inspiration for os alle til at gøre Grundfos stærkere og forbedre vores trivsel.

2024 Grundfos People Awards. Vinderne Lisa Ingemann Simonsen og Susanne L. Sørensen sammen med Jesper Gabriel, Head of Business HR, Industry. Foto: Lars Holm

Environmental Impact Award | From Challenge to Solution: How N1 Overcame Outdated Water Treatment Processes and Increased Sustainability | 10.000 EUR

Projektet er et førsteklasses eksempel på, hvordan vores konstante fokus på løbende forbedringer har ført til betydelige besparelser og forbedringer af arbejdsmiljøet på N1-fabrikken, hvilket har resulteret i vandbesparelser på 1.650 m3 vand over de første 5 måneders drift, med potentielle vandbesparelser for hele året på over 4.000 m3.  Systemet er fuldt digitalt og giver mulighed for præcis flowstyring og optimering af hovedpumperne.

"Gennem hele processen har teamet samarbejdet med og nydt godt af støtte fra Eurowater. Initiativet har et globalt potentiale og kan nemt implementeres i alle Grundfos

Sidst, men ikke mindst, eliminerer systemet den manuelle håndtering af 2.600 sække salt på 10 kg hver ved hjælp af tankvognslevering og bidrager til en betydelig saltreduktion, der sparer over 14 tons salt årligt.

2024 Grundfos Environmental Impact Award-vinderne Peter Rosgaard Uggerholm og Jacob Krogsgaard Nilsson sammen med Inge Delobelle, EVP & Divisional CEO of Industry. Foto: Lars Holm

Culture Ambassador Award | 3 vindere deler 10.000 EUR

Prisen gives til op til 3 individuelle vindere, der er rollemodeller for Grundfos’ værdier og Key Behaviours: Accountability, Collaboration and Customer Centricity eller andre kulturspecifikke elementer.

  • Serbien: Darija Kraft | En af de mest positive personer i Grundfos Serbien. Altid villig til at hjælpe og hjælpe uanset afdeling, emner eller del af dagen, og altid med det store smil der forbinder Darija med folk i Serbien og bygger bro mellem gruppefunktioner på fabrikken.
  • Colombia: Lorena Gomez | Lorena påtog sig en position fyldt med udfordringer og styrede den til succes. Så meget, at kunder (fra andre lande) har anmodet om at møde hende personligt på grund af den 180-graders forandring. Det er simpelthen utroligt, hvor langt hun kan gå og demonstrere en virkelig positiv forandring.
  • USA: David McMillan | David er virkelig en inspirerende og transformerende leder. Han har været med til at udvikle en inkluderende og dynamisk kultur, samtidig med at han har været banebrydende for imponerende produktløsninger til at forbedre planeten. Hans ånd og energi er smitsom.

Grundfos Culture Ambassador Award 2024: Vinderne Darija Kraft, Lorena Gomez og David McMillan sammen med Group Vice President of Sustainability, Ext. Relations & Communications, Astrid Nørgaard Friis. Foto: Lars Holm

Grundfos Scholarship | Fem vindere | 24.700 EUR

  • Vanessza Balog: Uddannelse af dataanalytikere | Vanessza har et stærkt ønske om at forstå drivkræfterne bag problemerne og at levere solide, databaserede beslutningsinput. Den Data Analyst-uddannelse, hun søger, er direkte relevant for hendes rolle og viser hendes vilje til at forbedre sin ekspertise og give Grundfos betydelige fordele inden for vigtige områder inden for dataanalyse og procesautomatisering.
  • Cindy Briones: Master i projektledelse | Cindy Briones udviser et stærkt personligt engagement og høj motivation for at vokse og udvikle sig i Grundfos. Hun søger proaktivt at forbedre sine færdigheder gennem et omfattende kursus, der er relevant for hendes nuværende rolle hos Grundfos Service samt fremtidig karriereudvikling. Denne træning vil gøre hende i stand til bedre at støtte kunder, lokale ledere og hendes team.
  • Jefferson Andrés Lizarazo Mendieta: Postgraduate specialisering i vedligeholdelsesledelse | Jeffersons stærke motivation understøttes af ledelsen, og han udviser konsekvent en enestående servicetankegang. Postgraduate specialisering i vedligeholdelsesstyring er særligt relevant for hans rolle som servicetekniker og vil give ham den nødvendige viden og værktøjer til at støtte kunderne mere effektivt.
  • Jessica Julia Solano Vega: Specialisering i Business Analytics | Jessicas uddannelse vil gavne både Jessica og Grundfos ved at styrke hendes evne til at optimere processer, ressourcer og træffe informerede strategiske beslutninger inden for Supply Chain. Jessicas stærke menneskelige kompetencer og dokumenterede track record hos Grundfos kombineret med hendes motivation for at anvende ny viden vil skabe betydelig værdi for vores virksomhed.
  • Palanivel Rajamani: BA i elektro- og elektronikteknik | Palanivel har udvist en stærk dedikation til personlig og professionel vækst hos Grundfos Indien, hvor Han brænder for teknik og søger at opkvalificere sig yderligere. Hans vilje til at træde uden for den traditionelle karrierevej og hans komfortzone understreger hans drive og dedikation. Tildelingen af dette stipendium vil ikke kun forbedre hans tekniske og personlige bidrag, men også inspirere andre kolleger på værkstedsgulvet til at forfølge livslang læring.

Vindere af Grundfos Scholarship 2024: Jessica Julia Solano Vega, Jefferson Andrés Lizarazo Mendieta, Vanessza Balog og Palanivel Rajamani med Grundfos CHRO Mirjam Baijens. Foto: Lars Holm

Min passion for ingeniørvidenskab startede med mit ønske om konstant at udfordre mig selv og bidrage meningsfuldt til det arbejde, vi udfører i Grundfos Indien. At forfølge en bachelorgrad i elektro- og elektronikteknik er ikke kun en karriereambition for mig; Det er en personlig og professionel rejse med vækst og udvikling.
Palanivel Rajamani

Næste ansøgningsrunde åbner i januar 2025. Mere information her.

11. september 2024: Vindere af Grundfos People Awards. Foto: Lars Holm